7x de allerleukste co*cktail bars van Amsterdam | Restoranto (2024)

Het is alweer bijna lente! Zondag 20 maart is het dan zover. De natuur gaat in bloei, je ziet weer rokjes en korte broeken in het straatbeeld en we kunnen eindelijk weer terrassen. Nu nog hopen dat het direct lekker weer wordt! Het is heerlijk om in de zon in een co*cktail bar in Amsterdam te genieten van een tropisch drankje. Maar of die zon nou schijnt of niet, er is altijd wel een goede reden om co*cktails te gaan drinken. Je bent er ook wel aan toe na zo een lange winter. Wij zetten alvast de 7x de allerleukste co*cktail bars van Amsterdam op een rijtje. Zo weet je waar deze lente en zomer echt langs moet voor een verfrissend drankje. Deze co*cktail bars in Amsterdam mag je niet missen:

  • Flying Dutchmen co*cktails
  • Café Panache Amsterdam
  • Bar Botanique
  • Pulitzer’s Bar
  • Super Lyan
  • Five brothers fat
  • Duke of Tokyo

Ga je liever een hapje eten in Amsterdam? Bekijk dan hier de beste sushi restaurants van Amsterdam.

Flying Dutchmen co*cktails

In 2018 opende zakenpartners Tess Posthumus en Timo Janse samen de co*cktail bar ‘The Flying Dutchmen’ in hartje Amsterdam. 's Werelds beste vrouwelijke bartender Tess was eerder werkzaam bij Door74 ook in Amsterdam, maar vond het nu wel eens tijd om een eigen zaak te beginnen. Het was dan ook niet verrassend toen Flying Dutchmen co*cktails in zijn eerste jaar meteen genomineerd werd voor Best New International co*cktail Bar. In de bar kun je overdag terecht voor consumentenworkshops en horecatrainingen, maar ook in de nacht kun je genoeg leren van de deskundigheid van Tess en Timo. Zij geven je in deze ‘best co*cktail bar’ van Amsterdam graag meer informatie over de verhalen achter klassieke co*cktailrecepten en de bijbehorende unieke smaken. Zo een prijswinnende co*cktail bar moet je natuurlijk bezoeken!

Adres: Singel 460, 1017 AW Amsterdam

Telefoonnummer: +31 647398467

Website: https://www.flyingdutchmenco*cktails.shop/

Café Panache Amsterdam

In Café Panache Amsterdam beleef je geen rustige avond. Zoals de naam al doet vermoeden, het restaurant staat voor origineel en flamboyant. Panache is gevestigd in een oude, grote marktopslag en heeft deze ruige look niet verloren. Café Panache Amsterdam is dé ideale plek om een gezellige avond met vrienden te beleven. Om met je vrienden te delen heeft Panache lekkere co*cktails die serveert worden in grote pitchers. Deze co*cktail bar in Amsterdam is dus zeker geschikt om diner te combineren met veel co*cktails.

Lees ook: De 5 leukste Japanse restaurants in Rotterdam

Adres: Ten Katestraat 117, 1053 CC Amsterdam

Telefoonnummer: 020 2211736

Website: www.cafepanache.nl

Bar Botanique

Alleen al vanwege de te gekke huisstijl wil je de Bar Botanique co*cktail bar in Amsterdam bezoeken. In het altijd levendige Amsterdam-Oost vind je namelijk een groene oase die ook als co*cktail bar fungeert. Tussen de palmbomen heeft Bar Botanique een ruim terras vol in de zon waar je kunt relaxen op de comfortabele zitjes. In het hippe retro-interieur kun je terecht voor een lunch, maar vooral een diner met aansluitende co*cktails is in Bar Botanique is een goed idee!

Adres: Eerste van Swindenstraat 581, 1093 LC Amsterdam

Telefoonnummer: +31 0203586553

Website: https://www.barbotanique.nl/

Pulitzer’s Bar

In de elegante en authentieke ambiance van Pulitzer’s bar weet je zeker dat de co*cktails goed zullen smaken. De co*cktail bar in Amsterdam heeft het interieur van een klassieke Engelse huiskamer, er heerst een ongedwongen sfeer en de co*cktails worden door vakmensen gecreëerd. Bovendien vind je bij Pulitzer’s Bar een schitterend uitzicht over de Amsterdamse grachten. Waardoor het echt aanvoelt alsof je een drankje doet in de knusse huiskamer van een grachtenpand.

Adres: Keizersgracht 234, 1016 DZ Amsterdam

Telefoonnummer: +31 205235235

Lees ook: De 10 beste high tea restaurants in Nederland

Website: https://www.pulitzersbar.nl/nl/

Super Lyan

Mr. Lyan staat bekend om zijn co*cktail bars in London en koos ervoor zijn eerste internationale co*cktail bar in Amsterdam te vestigen. Gelukkig maar! De co*cktail bar in Amsterdam laat ons namelijk ook proeven van de unieke content waarmee Lyan zo succesvol is in England. In een roze decor geniet je in Super Lyan van 's morgens tot 's avonds van de origineelste co*cktails. Maar maak je geen zorgen! 's Morgens vroeg hoef je niet direct aan de alcohol, je kunt er ook proeven van ontbijtco*cktails zoals de Cucumber Champagne en de veganistische donuts.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 3, 1012 RC Amsterdam

Telefoonnummer: 020 5211757

Website: www.superlyan.com/

Duke of Tokyo

Wie behalve drankjes doen ook nog eens lol wil hebben, gaat naar de karaoke co*cktail bar Duke of Tokyo in Amsterdam. Laten we ook eerlijk zijn, na een paar co*cktails zing jij veel beter! Duke of Tokyo is een volledige bar in Japanse stijl zoals je ook ziet in de bruisende steegjes van de coolste buurten van Tokio. Er zijn in de Duke of Tokyo acht private karaoke rooms waarin je intiem met je vrienden of collega’s kunt genieten van elkaars zangkunsten en de Japanse co*cktails die je nergens anders vindt in Amsterdam. In de beste karaoke co*cktail bar in Amsterdam vorm je herinneringen die jullie bij zullen blijven.

Lees ook: De 9 Beste Restaurants in Scheveningen

Adres: Reguliersdwarsstraat 37, 1017 BK Amsterdam

Telefoonnummer: 020 7779332

Website: https://dukeoftokyo.com/

Five Brothers fat

Five Brothers Fat is de allereerste champagneria van Amsterdam. De vrienden Robo Klos, Gideon Muller, Mats van der Sluijs, Serge Stoop en Rasmus Emmelkamp waren onder de indruk van de populariteit van de champagne barretjes in Barcelona en besloten dit champagne en co*cktail bar concept naar hun Amsterdam te halen. In Five Brothers fat geniet je elke maand van nieuwe tapas op het menu gecombineerd met lekkere drankjes. Het interieur doet denken aan Spanje en je kunt er ook de geroemde Can Paixano‘ cava uit Barcelona proeven. Vamos!

Adres: De Clercqstraat 56, 1052 NH Amsterdam

Telefoonnummer: 020 7760770

Website: https://www.fivebrothersfat.nl

Amsterdam zit vol goede co*cktailbars waar de beste bartenders zich extra inzetten om jou te laten genieten van een rijk assortiment klassieke, nieuwe of out of the box co*cktails. Met of zonder alcohol je kunt in ieder geval in elk van onze top 7 allerleukste co*cktail bars van Amsterdam genieten! Heb je na al die co*cktails trek gekregen? Bezoek dan eens een van de 15 beste Italiaanse restaurants in Amsterdam. Is jouw avond in een co*cktailbar tot de vroege uurtjes doorgegaan? Dan kun je de dag goed beginnen in een van de 11 beste ontbijt restaurants in Amsterdam.

7x de allerleukste co*cktail bars van Amsterdam | Restoranto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6398

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.